Warm Contemporary Home

This North Vancouver home was a prime example of a previous renovation that had not been thought out properly before the work was carried out. My clients needed more space for their family, so a two-story split-level addition was added to one end of the home. My clients were unhappy with the closed in main living area but especially the kitchen and dining areas. Each space was separated by walls creating boxed-in rooms. The solution was to install new flush support beams allowing removal of load bearing walls along with non-bearing walls, creating a great room with a wide open spacious atmosphere.

Interior finishes throughout were outdated and desperately needed modernizing, but more importantly reflect the taste and lifestyle of the client. Creating a calming mood with warm neutrals and rich textures was the goal. Hardwood flooring was installed to provide a continuous flow throughout. Maple cabinetry was selected for the all millwork giving a warm wash of color but also a light airy comfort. Granite counters provided beauty and interest in the bathrooms and the kitchen and incorporating stainless appliances helped bring this important, hard working space into the 21st century. The feature in the living room is a striking fireplace clad in large format porcelain tiles mimicking a Raku finish giving strength, interest and a vibrant play of color. Asymmetrical floating maple shelves kiss both sides of the fireplace for display of personal delights. The introduction of new furniture in the great room and master bedroom was exciting and an important investment for my clients. Custom window coverings throughout were also incorporated and help to support the color schemes in the rooms. The whole home was redesigned to celebrate the family that calls this home.




What the client says...